31 23 90 90 salg@dkklima.dk Syvvejen 10, 4130 Viby Sjælland

De 3 typiske varmepumper til boliger:

 

Luft til luft varmepumpe

Den mest benyttede varmepumpe er luft til luft. Den tager energi fra luften udenfor og blæser den ind i boligen som varm luft når den varmer, og omvendt tager den energien ud af luften inde og varmer ude når den fungere som aircondition og køler om sommeren. Luft til luft varmepumpen kan benyttes til at suplerer huset varmekilde eller være primær opvarmning.

Luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumpen udnytter også energien i luften ude til at producere varme til vandbåret gulvvarme, radiatorer og varmt vand i boligen. Luft til vand varmepumpen kan helt erstatte olie eller gasfyret i huset.

Jordvarme

Et jordvarmeanlæg er også en varmepumpe, der udnytter energien i jorden til at producere varme til vandbåret gulvvarme, radiatorer og varmt vand i boligen. Jord varmepumpen kan helt erstatte olie eller gasfyret i huset.

Hvorfor en varmepumpe ?

Spar op til 60 % på varmeregningen.

Ved at installere en varmepumpe frem for et olie forbrændingsfyr får du en af de billigste opvarmningsformer og kan derfor få flere penge til ferie og sjov.

Aircondition funktionen i luft til luft varmepumpen

I nye huse er isoleringen rigtigt god, og det sammenholdt med store glasarealer betyder at behovet for køling bliver større og større i Danmark. Her er det rigtigt godt at have en varmepumpe der også kan fungere aircondition og dermed køle huset ned.

Når den danske sommer bliver dejlig varm kan nætterne blive lange og her er airconditionfunktionen virkelig god, alt er bare bedre med en god nattesøvn.

Miljøvenlig opvarmning

Varmepumpen bruger naturens egen energi, som kommer fra solen gennem luften, og derved nedbringes CO2 udslippet.

 

Hvad skal jeg vide om varmepumper ?

Hvor længe holder en varmepumpe ?

Luft til luft varmepumper har normalt en levetid på mellem 10 til 15 år alt efter model og kvalitet.

Luft til vand og jordvarmepumper holder typisk 15 – 20 år.

Levetiden øges når varmepumpen bliver vedligeholdt og serviceret. Du kan selv vedligeholde ved at støvsuge filteret i indedelen regelmæssigt, og sikre at udedelen bliver holdt fri for blade og lignene. Vi kan en gang om året servicerer varmepumpen så den altid yder bedst muligt, i længst mulig tid.

Rengøring luft til luft

Det er vigtig at rengører luft til luft varmepumper, både for levetiden og for at sikre den høje virkningsgrad. Rengøring af filter i indedelen anbefales 1-2 gange om måneden.

Rengøring luft til vand

Luft til vand varmepumper kræver ingen indvendig rengøring, dog bør man sikre, at udedelen altid er fri for blade og lignene for at sikre levetid og høj virkningsgrad

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe?

Generelt vil strømforbruget i kr, være 50% af det et olie eller gasforbrug huset skal bruge i kr.

Strømforbruget (energiforbruget) afhænger af flere elementer:

  • Virkningsgraden i varmepumpen.
  • Boligens størrelse.
  • Isoleringen af boligen

Virkningsgrad

Virkningsgraden i en varmepumpe udtrykkes ved den SCOP værdi. kort fortalt er SCOP værdien et gennemsnitligt udtryk for hvor meget varmeeffekt man får for hver kilowatt strøm den bruger i det danske klima. dvs med en SCOP værdi på 5, får du 5 kW varme for hver 1 kW du putter i den. Altså 5 gange billigere end elvarme med en elradiator.

Vi lever af tilfredse kunder der anbefaler os

Vores ydelser

Vi tilbyder rådgivning, salg og installation af varmepumper luft/luft og luft vand. Af mærker tilbyder bl.a. Panasonic, Samsung. Altech, Daikin og Mitsubishi.

Luft til luft varmepumper

Luft til luft varmepumper

Luft til luft varmepumper er meget populærer i de danske hjem hvor de sparer mange penge på varmeregningen.

Luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumper benyttes som mere økonomisk og miljørigtig erstaning til et olie eller gasfyr.

Køle løsninger

Køle løsninger

Aircondition løsninger til steder hvor behovet er køling, det kan være alt fra erhverv til nye høj-isolerede boliger der bliver meget varme om sommeren.

Få et tilbud

Luft til luft varmepumper

Luft til luft varmepumper

Luft til luft varmepumper er meget populærer i de danske hjem. Luft til luft varmepumper er forholdvis billige at installere og kan sparer mange penge på varmeregningen. Varmepumperne benyttes både som primær varmekilde såvel som supplerende. Der findes energitilskud for huse over 80 m2, vi hjælper med indberetningen og du sparer pengene. tilskud mellem 1800 kr og 3500 kr alt efter den nuværende varmekilde.

Luft til vand varmepumper

Luft til vand varmepumper

Luft til vand varmepumper benyttes som erstaning til et olie eller gasfyr. varmepumperne er billigere i drift og giver derfor væsentlige besparelser på varmeregningen. Luft til vand fåes både med og uden indbygget varmtvandbeholder. Luft til vand er rigtigt godt i huse hvor der er gulvvarme, da effektiviteten i varmepumpen påvirkes af den fremløbstemperatur der skal ud til varmekilderne i huset.

Køle løsninger

Køle løsninger

Alle steder hvor der bliver for varmt, kan vi tilbyde løsninger der køler så både mennesker og maskiner får det optimale indeklima.

FRA VORES ONLINE SHOP

Seneste Produkter

Få 3 tilbud
close slider

Hvilken varmepumper ønsker du at få tilbud på ?
LUFT TIL VANDLUFT TIL LUFT

Hvilken fabrikater ønsker du at få tilbud på ?
SamsungPanasonicAltechDaikinSENDO

Hvor stort er dit hus ?
50-80 m280-120 m2120-180m2over 180 m2

Dine nuværende varmekilder
GasbrændeovnOliePillefyrVarmepumpeEl radiatorerAndet